ES-HOUT

ES-Hout is een meubelmakerij en interieurbouwer voor particulieren en bedrijven. Het bedrijf is in 2012 door Eduard Schmöle gestart. De ES van ES-Hout staat voor Eduard Schmöle en essen is een houtsoort waar Eduard graag mee werkt.

Eduard is een praktische en oplossingsgerichte meubelmaker en zorgt na overleg met de klant voor een maatwerk meubel. ES-Hout vervaardigt tafels, verschillende soorten maatwerk kasten, kindermeubels, maar ook banken, trappen en kisten. ES-Hout kan ook uw (antieke) meubel restaureren. U kunt het proces van het maken of restaureren van uw meubel volgen via Facebook, daar plaatst Eduard regelmatig foto's.

Eduard heeft een goed oog voor stijl, zo maakte hij op verzoek van een oud-Hollandse poffertjeskraam een kopie van oude bestekbakken; geheel in de stijl van de kraam. Voor een internetbedrijf in Amsterdam, maakte ES-Hout geluidswerende frames , een houten luik naar de kelder dat de lijn van de vloer volgt. Voor dezelfde opdrachtgever werd vervolgens een moderne, strakke bank annex trap gemaakt naar de mezzanine-verdieping.

De meubelmakerij werkt met verschillende soorten hout, zowel massief hout als plaatwerk. ES-Hout gebruikt alleen FSC gecertificeerd hout. In de portfolio treft u verschillende werken van ES-Hout, met enige achtergrond van het meubel. Alle meubels zijn in overleg en op maat gemaakt.
 

EDUARD SCHMOLE

Eduard Schmöle is jaren eigenaar geweest van Eethuis De Carrékelder in Amsterdam. Na het restaurant in 2009 verkocht te hebben heeft hij zich toegelegd op het maken van meubels. Na een jaar scholing bij De Schrijn, heeft Eduard de opleiding tot meubelmaker van het Hout en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam afgerond.

ES-Hout heeft zijn werkplaats in Oude Niedorp (Noord Holland), maar Eduard woont in Amsterdam.